Пази горите от пожар

SWF file not found. Please check the path.

Документи


Бразилия

Ученическият отбор по футбол от СОУ ”Христо Ясенов”-гр. Етрополе

ще представи България на световното първенство през април в Бразилия

На Ученическите игри по футбол в България през 2010г. училищният отбор от Средно общообразователно училище ”Христо Ясенов”- гр. Етрополе се класира за участие в световното ученическо първенство по футбол, което ще се проведе в периода от 10.04.2011г. до 18.04.2011г. в Бразилия- град Форталеза. Със съдействието на Българска асоциация спорт за учащи и с подкрепата на община Етрополе 18 ученици, родени през годините 1994, 1995 и 1996, ще пътуват и ще представят възможностите, които има България в областта на ученическия футбол.

Водач на групата, представяща българския ученически спорт е Христо Андреев- началник на РИО- София област. Към групата са и Антон Генов- съдия и Владимир Памуков- журналист.

Учениците от СОУ ”Христо Ясенов”- гр. Етрополе тренират неуморно и са твърдо решени да играят за победа. Групата, в която ще участва отборът е група D и в нея са отборите на Бразилия, Кипър, Словакия, Люксембург и Иран. В първенството ще вземат участие отбори от момичета от 11 страни, разпределени в две групи и отбори от момчета от 22 страни, разпределени в четири групи.

Специални гости по покана на организаторите са футболната легенда Христо Стоичков и народният представител Емил Димитров.

Срещата на различни култури и нации ще бъде не само на терена. По предложение на организаторите- International ShoolsportFederation и Confederacao Brazieira Do Desporto Escolar- всички групи ще представят своята страна и училище в рамките на 5 минути на вечер на нациите. За тази цел нашите футболисти се подготвят с танц, презентация за България, Етрополе и училището, а за финал- ще покажат на останалите участници как се танцува право хоро. На импровизираната трапеза с национални ястия ще бъдат представени домашно приготвено вино, ракия, сладко и суджук. За съжаление няма как да се представим с бурканче кисело мляко, тъй като пътуването е много дълго и няма възможност за съхранението на продукта до там. Подготвени са и символични подаръци, поздравителни адреси за кмета на Форталезе, Бразилия и за останалите отбори. Новини и информация за първенството може да търсите в сайта на организацията- http://isfsports.org

На 07.04.2011г. в Актовата зала на СОУ ”Христо Ясенов”-гр. Етрополе се проведе тържествено изпращане на учениците, които ще пътуват за Бразилия с подготвена кратка програма от танцов състав и приветствие от Eмил Димитров- народен представител, Христо Андреев- началник РИО-София област, кмета на община Етрополе инж. Богомил Георгиев и директора на училището Светла Вълова. Гвоздей на програмата бе танцът на футболистите, с който ще се представят в Бразилия. На тържеството присъстваха още Росица Христова- заместник кмет на общината, д-р Цено Глогов- председател на общинския съвет, гости от СУ“Климент Охрдски“, исторически музей-Етрополе, учители, ученици, приятели на момчетата и др.

Учениците ще пътуват на 10.04. 2011г. в 7.45, а на 18.04.2011г. ще отпътуват от Форталеза и ще ги очакваме на 19.04.2011г. след обяд в София.

Пожелаваме успех на учениците и на техните ръководители!

Публикувана новината и във в."Труд"

Галерия със Снимки >>

 

 

Мисъл на момента

Няма пряк път до мястото, където си заслужава да идем./ Бевърли Силс, р.1929/